Söndag i NY

Vi vaknade 8 på morgon. Svensk tid. Det vill säga klockan 2 på natten, lokal tid.

China Town brann och inte ens 20-talet brandbilar tycktes räcka. Man hade tydligen givit upp att släcka med skum och vatten också utan satsade på att blåsa ut elden med dieselhornen. Långt om länge fick de kontroll på elden, eller så hade allt av värde brunnit upp, för då tystnade brandbilarna och med bara ambulansernas och polisernas mer modesta tutor i kulissen gick det faktiskt att somna om.

Vi letade upp ett litet hål i väggen några gator bort och åt frukost. En ganska händelselös frukost, förutom att en polishelikopter spärrade av gatan i dryga kvarten, kanske på jakt efter pyromanen från China Town. Lokalbefolkningen hävdade att de aldrig sett något liknande tidigare, men då måste de titta oamerikanskt lite på TV.

Mätta och belåtna hoppade vi in i en taxi och åkte upp till Meatpacking District och deras söndagsmarknad.

Ingen höjdare. Men Ida köpte en fin klänning. Och vi var ganska nära att köpa en liten kanon till Hector.

I stället gick vi vidare norrut, till området runt Times Square.

Hector gillar Times Square. Inte så mycket för ljusskyltarna, mediebolagen, rekryteringskontoret eller den halvnakne cowboyen… utan för att jordens största Toys R Us ligger här. Inne i butiken mötte vi Pernilla Wahlgren. Hector försökta skämta till det om att hon ju borde vara på Piccadilly Circus istället, men det gick inte hem och vi skyndade vidare och åt Pizza slices i Midtown i stället.

Sen var vi helt slut av allt gående och hoppade in en taxi och åkte tillbaks till hotellet. På vägen noterade vi att någon höll på med graffiti i himlen. De är inte kloka amerikanerna.

På kvällen promenerade vi bort till en fantastisk kubansk restaurang som Ida hittat, Cafe Habana. Billigt. Gott. Trångt. Mysigt. Och Hector älskade majskolvarna.

Sen gick vi hem, kollade utsikten, tittade på Gangs of New York, och somnade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: