Lördag i NY

Som redan framgått flög vi alltså till USA. Det var det utan tvekan snabbaste sättet att ta sig dit.

Ändå blev det rekord i lång flygning för Hector, nästan 8 timmar. Men det var, kors i taket, inga problem. När han inte ringde long distance calls kollade han på film (Gangs of New York och Inception) på Ipad eller tog en lur på kabingolvet. Till och med blöjbyten på de minimala toaletterna gick utan problem. Vi satt bredvid en annan familj som hade en 8-månaders bäbis. Hector envisades med att kalla den just bäbisen.

Immigration var inga problem. Hector slapp att lämna fingeravtryck och jag tyckte immigration officern nickade igenkännande åt honom. Kanske är det Tom Clancy-fantasier, eller så måste vi låsa Hectors dörr på natten så han inte inte springer runt barfota och räddar världen och blir förkyld.

Bagaget kom när det kom och vagnen var bara lite förstörd. Sen tog vi en taxi in till hotellet, Hotel on Rivington, ligger på… just det, Rivington Street i Lower East. Då var klockan åtta på kvällen i Sverige, men bara runt två här i NY. Nu gällde det att få minimänniskan att hålla ut. Så vi åkte upp till rummet på 19 våningen, bytte om lite snabbt, kollade utsikten…

…åkte ned igen och gick ut och åt. Jättegott. Sen kollade vi lite skor, lite folk, lite bilar, lastbilar och bussar och sen åkte vi upp igen och bara satt och tittade ut. Vi har ett hörnrum, österut ser man Williamsburg bridge och ut över Brooklyn, söderut har vi China Town och Finance och på Ground Zero jobbar de dygnet runt med att få Fredom Tower att växa sig högre än högst och sticka hål på molnen och peta Allah i rumpan och säga, titta, vi vann till slut.

Sen tror jag att vi somnade.

Annonser

Ett svar to “Lördag i NY”

  1. Tove Says:

    Låter som en bra start på resan och den kommer säkert att fortsätta lika bra när hela JMW ansluter! Önskar att jag kunde följa med… Men vi ses i alla fall nästa onsdag, då kommer jag upp till kontoret. /Tove

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: