Bilen in till stan

Igår tog Hector bilen in till stan.

Trafiken var tät, klockan närmade sig rusning. Han tycker folk kör rätt slarvigt. Många pratar i mobil när de kör. Eller till och med sms:ar. En del älskar att tuta. Kanske mår de bra av det? Hector puttrar fram i sin takt.

Vid Globen bygger de en ny arena. Stor. ”Boll, boll” ropar Hector när han passerar. Folk tittar efter honom som om han vore galen.

Södertunneln är lång och lite läskig. Här borde man måla om, tänker Hector. Stjärnor på väggarna. Och så kunde infarten och utfarten se ut som hajgap. Då skulle det vara roligare att åka i tunneln. Bron vid Gamla Stan däremot, den är bra. I det gamla huset på vänster sida, där på Riddarholmen, där ska de bygga ett gigantiskt Barnens Hus. Ja, de är redan i full gång. Det är bra för barnen, tänker Hector. Sen tutar han lite av bara farten.

Vid St Eriksplan parkerar han bilen och kliver ut. Solen ligger på på norrsidan av Rörstrandsgatan och osannolikt nog hittar han en plats vid ett litet gjutjärnsbord utanför Mellqvists Kaffebar. Han beställer en kaffe och en baguette och sätter sig och väntar. Och väntar. Och väntar. När kaffet kommer är det kallt. När baguetten kommer tänker Hector att Stockholmare är bra konstiga. Det kan bara vara de i hela världen som hajpar kaffebarer (bara namnet kaffebar…) så till den milda grad att de nästan gör i blöjan. Men ändå väljer han att checka in via Facebook. Som alla andra.

30 minuter senare sätter sig Hector bakom ratten igen.

Då har han hunnit spilla kaffe, kasta paprika och irritera någon mediakonsult som sökt sig till en livlig trottoarservering på en av Stockholms mest trafikerade gator för att finna lugn och harmoni.

Väl ute på Nynäsvägen, med solen i ryggen och vinden i håret, funderar han kring hur barn som bor i staden gör för att inte bli överkörda. Trottoarerna är ju så smala. Och folk så stressade och upptagna med att titta på varandra, istället för ned på gatan, där Hector är. Sen tutar han lite igen. Av bara farten.

Annonser

Ett svar to “Bilen in till stan”

  1. Mormor Says:

    Eftersom Hector nu fått en vana i att köra bil. Kör han söder ut, emot Danmark, på vägen dit bromsar han in i Vaggeryd till sin mormor och morfar. Efter stort kramkalas lie mat och gott fika går färden vidare till farfar och Ingrid. Ha det så bra i påsk och hälsa till alla, påsk kramar mormor och morfar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: