Besök

Mimmi och Viktor har varit på besök från Göteborg. Mimmi är Idas kusin. Viktor är Mimmis sambo. De har hunden Sticky som förekommit tidigare i bloggen, med hörselskydd. De var här 3 dagar, det kändes som 10 minuter. Så fantastiskt trevliga, roliga och sköna är de att umgås med. Vi överlevde till och med en dagskryssning med Viking Line, något av det värsta en människa kan utsättas för.

Konceptet är givetvis genialt. Man kliver in i en jättestor konservburk som ser ut som den inreddes spy- och svinerivänligt någon gång i mitten av 70-talet. Det kostar ingenting (typ 20 kronor) att åka med. Maten är billig (vi åt någon form av lyxfrukostbuffé för 125 kr kuvertet), ölen är billig (50 kr för en god ale), barnutrymmena enorma. Detta i kombination med att det inte finns NÅGONTING vettigt att göra, gör att man efter 30 minuter uppgivet konstaterar… ”Ska vi kanske kolla tax-freen?”. Och när man gjort det och slentrianfyllt en kundvagn… ”Vi kanske skulle spela lite?”. Får man för sig att gå ut och uppleva havet blåser man bort. Eller blir tokig av muller och dieselångor från skorstenen. Och det finns INGENSTANS att ta vägen. I slutet satt vi uppgivna i gången och lät blicken vandra mellan Hector som lattjade runt på heltäckningsmattan (urk) och 5 barn som försökte skaka ut pengar ur spelautomaterna ivrigt påhejade av föräldrarna.

I övrigt spelade vi Orangina, grillade, gick på skattjakt, kollade in byggvaruhus och hade det himla bra.

Dessutom bondfångade Viktor vår lille son. Här spelar han bort Hectors veckopeng med det gamla ”gissa i vilken mugg jag gömt din majskrok tricket”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: