Dubai dag 5

Morgon.

Fantastisk frukostbuffé. Och när jag satt där på terrassen och Ida för någon minut smet upp på rummet för att hämta något passade jag på fundera på hur jag, om jag vore Mossad, skulle lägga upp mordet på den välklädde terrorist som några bord bort hade frukostmöte med en ung fransman om ett framtida bombdåd i Paris. Givetvis skulle hela frukosten vara en fälla. All personal, alla hotellgäster, skådespelande agenter. Hovmästaren hade placerat terroristen och fransmannen i slutet av terrassen, intill räcket, med bara några palmer och sedan hav i skottlinjen bakom. Hotellet som skyddade från all insyn från gatan. Skyskrapebyggena runt den närliggande marinan skulle vara en naturlig förklaring till varje misstänkt ljud, dova explosioner, metall mot betong. Terroristen så inne i de detaljerade skisserna att han inte märker när kvinnan några bord bort reser sig och går, utan att säga något till sin man eller barnet i barnvagnen. Och när fransmannen någon minut senare ursäktar sig för toalettbesök lutar sig terroristen tillbaks, tänder en cigarett och vinkar onödigt irriterat efter mer kaffe. Då skulle jag trycka av den snillrika konstruktionen. Inuti barnvagnen med den fejkade överdelen, en babykroppsformad filt, skulle någon form av kortpipig hagelkanon sitta monterad. Ba-blam. Och bara köttfärs kvar av terroristen. Sedan snabbt, som ett scenbyte på Dramaten, skulle kroppen städas av terrassen ned i någon behållare, trasiga bord och stolar ersättas med nya. Utgångshålen ur barnvagnen täckas över med ett nytt överdrag. Och sällskapet upplösas.

När Ida kom tillbaks gick vi ned till stranden och solade.

(Tycker mycket om den här bilden. Hector ser ungefär lika begåvad ut som gemene man eller kvinna på mingelbilder från Båstad eller Kallis.)

Efter sol, bad och hetta kände vi att vi behövde något kontrasterande. Så vad passar bättre än snö, skidor och svalka. 20 minuter bort hittade vi vad vi behövde. En skidanläggning.

Japp, Mall of the Emirates… ett egentligen inte så kul shoppingcenter, nästan lika taffligt som de vi har i Sverige som Täby Centrum, Nacka Forum… ja, ni vet… men med en fantastisk sak. En inomhusskidbacke. Eller de facto flera backar. Bland annat en svart pist. Jag tycker faktiskt inte det finns ord för hur sinnessjukt det är. Det är ungefär som vi skulle ha solbäddar här i Sverige med konstgjord sol, dit man gick och lade sig i badbyxor och solglasögon en kvart bara för att bli arabiskt solbränd. Eller kameler inspärrade i hagar som man fick betala för att gå och titta på. Crazy.

Här är skidskolan:

Vi hoppade skidåkningen denna gång. Vi siktar ju på Dubai igen i höst. Så då kanske. Nu nöjde vi oss med att glo över en bit mat.

Efter denna märkliga upplevelse åkte vi hem till min syster. Som vanligt var det fantastiskt trevligt. Och Hector mådde som en emir i kusin Saras sällskap.

Avslutar denna dag med den här bilden. Fullständig hallabalo med Barbapappa som går bärsärk med Hector i vagnen och Sara som rattar runt i gåmobilen som det inte fanns någon morgondag. Sånt är livet. I alla fall i Dubai. God natt.

Annonser

2 svar to “Dubai dag 5”

  1. deeped Says:

    Hagelkanon? Lova mig att inte satsa pengar på vapeninnovation 😉

  2. ilprofessore Says:

    Säg inte det. Jag ska förklara när du är hemma från Trieb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: